Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska na którą każdy się skusi, mięso mielone z papryczką, zawinięte w cieście francuskim.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 63
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 63
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
1. Do miski przekładamy mięso.
2. Wbijamy jajko.
3. Doprawiamy solą oraz oregano.
4. Wsypujemy bułkę tartą oraz paprykę.
5. Paprykę drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wyrabiamy masę mięsną.
6. Ciasto francuskie rozkładamy.
7. Kroimy na 4 paski.
8. Nakładamy kilka małych kuleczek mięsny na każdy pasek.
9. Składamy ciasto tak jak pokazane jest na zdjęciu.
10. Zwijamy w koło.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
12. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C. 13. Przekąska gotowa. 14. Smacznego.