Do góry

Przekąski Przepis na:

Słoneczka z ciasta francuskiego

Słoneczka z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 827 Ocena: 8730

Dodano:

Odsłon: 2922

Przekąska na którą każdy się skusi, mięso mielone z papryczką, zawinięte w cieście francuskim.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 20 dag mięsa mielonego
  • Sól
  • Jajko
  • Oregano
  • Bułka tarta
  • Papryka ostra
  • 1 papryka czerwona
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Słoneczka z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. 1. Do miski przekładamy mięso.

  2. 2. Wbijamy jajko.

  3. 3. Doprawiamy solą oraz oregano.

  4. 4. Wsypujemy bułkę tartą oraz paprykę.

  5. 5. Paprykę drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wyrabiamy masę mięsną.

  6. 6. Ciasto francuskie rozkładamy.

  7. 7. Kroimy na 4 paski.

  8. 8. Nakładamy kilka małych kuleczek mięsny na każdy pasek.

  9. 9. Składamy ciasto tak jak pokazane jest na zdjęciu.

  10. 10. Zwijamy w koło.

  11. 11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

  12. 12. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
    13. Przekąska gotowa.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń