Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowy i pożywny. Idealny na śniadanie, drugie śniadanie lub przekąskę
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
W blenderze umieszczamy ser, jogurt, przyprawę piernikową i miód i miksujemy na gładką masę. Dodajemy nasiona chia i delikatnie mieszamy tak, aby nasionka pozostały w całości.
W niewielkiej ilości wrzątku (ok. 70-100 ml) rozpuszczamy żelatynę. Dodajemy do masy i mieszamy. Przelewamy do pucharków i zostawiamy w lodówce do stężenia.
Mango i gruszkę obieramy, kroimy na cząstki, dodajemy syrop z agawy i zagotowujemy. Następnie miksujemy na gładziutki mus. Nakładamy na serniczki, przyozdabiamy listkami mięty i …. mamy gotowy pyszny zdrowy deser lub turbopowerśniadanie. Smacznego