Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu przekąska z ciasta francuskiego. W razie niespodziewanych gości możemy ja bardzo szybko przygotować. Jest krucha z zewnątrz a w środku rozpływający, ciągnący się ser.
papier do pieczenia, blaszka, nóż, widelec i szklanka , pędzelek silikonowy,
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4105
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154657
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1005
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 413
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4105
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154657
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1005
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 413
Składniki
Ciasto francuskie rozkładam , kroję na kwadraty. Na każdy kwadrat nakładam plaster sera żółtego i plaster szynki. Zwijam ciasno w rulon i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( układam składaniem do dołu). Wierzch delikatnie nacinam i smaruję rozbełtanym jajkiem ( używam do tego pędzelka silikonowego) . Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni góra - dół i piekę 20 minut na złoty kolor. Smacznego.
Przekąska gotowa do podania.