Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niejednokrotnie w restauracji jako tzw. “czekadełko” dostawałam smalec z chlebem lub właśnie ten “smalec” z fasoli. Fajnie sprawdzi się na zimna przekąskę, gdy przyjdą goście. Do tego podaję kawałki podsmażonej tortilli. Ale z domowym pieczywkiem lub chrupiącą bagietką też będzie smakować wspaniale :)
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 70
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 188
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 751
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 367
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 504
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 70
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 188
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 751
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 367
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 504
Składniki
Cebulę i jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju - na wolnym ogniu - dodając liście laurowe, ziele angielskie, goździk i ziarno jałowca. Smażymy, mieszając, aż cebulka będzie złota, a jabłka zaczną się rozpadać. Wyciągamy i wyrzucamy przyprawy.
Fasolę z puszki odcedzamy, przelewamy zimną wodą i miksujemy razem z sosem sojowym, majerankiem, tymiankiem, szczyptą soli i pieprzu, dodając 1/4 szkl. wody. Dodajemy podsmażoną cebulę i jabłko, całość miksujemy krótko na wolnych obrotach (żeby blender nie zmiksował ich na gładką pastę). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podajemy z chrupiącym pieczywem lub kawałkami tortilli.