Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybka w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Smażona cukinia w cieście naleśnikowym świetnie smakuje podawana z ulubionym sosem. Można ją zaserwować na przystawkę lub zabrać do pracy na drugie śniadanie. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników, które bez problemu odnajdziecie w swojej kuchni.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 154
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 154
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości około 1 cm.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy mleko, jajko i szczyptę soli. Składniki energicznie mieszamy (pozbywamy się wszystkich grudek).
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Plastry cukinii zanurzamy w cieście naleśnikowym, następnie przekładamy je na rozgrzaną patelnię i smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone plastry cukinii przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu.
Smażoną cukinię w cieście naleśnikowym możemy serwować na ciepło lub na zimno. Świetnie smakuje podawana w towarzystwie ulubionego sosu.