Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybka w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Smażona cukinia w cieście naleśnikowym świetnie smakuje podawana z ulubionym sosem. Można ją zaserwować na przystawkę lub zabrać do pracy na drugie śniadanie. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników, które bez problemu odnajdziecie w swojej kuchni.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8413
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2931
Polecam.
Odsłon: 1656
Polecam.
Odsłon: 486
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8413
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2931
Polecam.
Odsłon: 1656
Polecam.
Odsłon: 486
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości około 1 cm.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy mleko, jajko i szczyptę soli. Składniki energicznie mieszamy (pozbywamy się wszystkich grudek).
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Plastry cukinii zanurzamy w cieście naleśnikowym, następnie przekładamy je na rozgrzaną patelnię i smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone plastry cukinii przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu.
Smażoną cukinię w cieście naleśnikowym możemy serwować na ciepło lub na zimno. Świetnie smakuje podawana w towarzystwie ulubionego sosu.