Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybka w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Smażona cukinia w cieście naleśnikowym świetnie smakuje podawana z ulubionym sosem. Można ją zaserwować na przystawkę lub zabrać do pracy na drugie śniadanie. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników, które bez problemu odnajdziecie w swojej kuchni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1468
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 544
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3632
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1468
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 544
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3632
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1351
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości około 1 cm.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy mleko, jajko i szczyptę soli. Składniki energicznie mieszamy (pozbywamy się wszystkich grudek).
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Plastry cukinii zanurzamy w cieście naleśnikowym, następnie przekładamy je na rozgrzaną patelnię i smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone plastry cukinii przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu.
Smażoną cukinię w cieście naleśnikowym możemy serwować na ciepło lub na zimno. Świetnie smakuje podawana w towarzystwie ulubionego sosu.