Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybka w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Smażona cukinia w cieście naleśnikowym świetnie smakuje podawana z ulubionym sosem. Można ją zaserwować na przystawkę lub zabrać do pracy na drugie śniadanie. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników, które bez problemu odnajdziecie w swojej kuchni.
Polecam.
Odsłon: 145
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 793
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 11
Polecam.
Odsłon: 145
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 793
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 11
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości około 1 cm.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy mleko, jajko i szczyptę soli. Składniki energicznie mieszamy (pozbywamy się wszystkich grudek).
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Plastry cukinii zanurzamy w cieście naleśnikowym, następnie przekładamy je na rozgrzaną patelnię i smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone plastry cukinii przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu.
Smażoną cukinię w cieście naleśnikowym możemy serwować na ciepło lub na zimno. Świetnie smakuje podawana w towarzystwie ulubionego sosu.