Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka padron jest jednym z ulubionych hiszpańskich tapas i chyba najłatwiejszym do przygotowania. Świetna przekąska do mocno schłodzonego piwa (zamiast chipsów ).
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
Składniki
Paprykę opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć.
Na dużej patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy, gdy będzie gorąca wrzucić paprykę.
Smażyć na dużym ogniu, od czasu do czasu odwracając, aż skórka się pomarszczy i pokryje pęcherzami.
Zdjąć z ognia, posypać płatkami soli.