Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka padron jest jednym z ulubionych hiszpańskich tapas i chyba najłatwiejszym do przygotowania. Świetna przekąska do mocno schłodzonego piwa (zamiast chipsów ).
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3450
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1536
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2225
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3450
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1536
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2225
Składniki
Paprykę opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć.
Na dużej patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy, gdy będzie gorąca wrzucić paprykę.
Smażyć na dużym ogniu, od czasu do czasu odwracając, aż skórka się pomarszczy i pokryje pęcherzami.
Zdjąć z ognia, posypać płatkami soli.