Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska na imprezę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10845
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3489
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2561
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10845
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3489
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2561
Składniki
Wykonanie: Połowę ziemniaków umyć, i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie(gotować przez 15 minut). Ziemniaki odcedzić, ostudzić i obrać ze skórki. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pozostałe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odsączyć na sitku. Pora pokroić w małe kawałki, zaś szynkę w drobna kostkę. Natkę i obrany czosnek posiekać. Jajka wymieszać z czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Dodać ugotowanie i surowe ziemniaki, pora i szynkę. Wsypać mąkę, wymieszać dokładnie, w razie potrzeby jeszcze doprawić. Gotową masę kłaść łyżką na rozgrzany olej formując placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor (4 minuty z każdej strony). SMACZNEGO.