Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska na imprezę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11912
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11912
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3704
Składniki
Wykonanie: Połowę ziemniaków umyć, i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie(gotować przez 15 minut). Ziemniaki odcedzić, ostudzić i obrać ze skórki. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pozostałe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odsączyć na sitku. Pora pokroić w małe kawałki, zaś szynkę w drobna kostkę. Natkę i obrany czosnek posiekać. Jajka wymieszać z czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Dodać ugotowanie i surowe ziemniaki, pora i szynkę. Wsypać mąkę, wymieszać dokładnie, w razie potrzeby jeszcze doprawić. Gotową masę kłaść łyżką na rozgrzany olej formując placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor (4 minuty z każdej strony). SMACZNEGO.