Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 791
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5407
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8636
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17648
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 791
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5407
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8636
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17648
Składniki
Kabzcki umyć, osuszyć, pociąć wzdłuż na cienkie plastry, osolić i położyć na ociekaczu.
Zmieszać mąkę z wodą i jajkiem. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany.
W głębokiej patelni rozgrzać olej.
Plastry kabaczka całkowicie zanurzać w cieście i wrzucać na patelnię. Opiec obie strony.
Podawać gorące. Dobrze samkują z ostrym sosem pomidorowym.