Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1381
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1154
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1381
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1154
Składniki
Kabzcki umyć, osuszyć, pociąć wzdłuż na cienkie plastry, osolić i położyć na ociekaczu.
Zmieszać mąkę z wodą i jajkiem. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany.
W głębokiej patelni rozgrzać olej.
Plastry kabaczka całkowicie zanurzać w cieście i wrzucać na patelnię. Opiec obie strony.
Podawać gorące. Dobrze samkują z ostrym sosem pomidorowym.