Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
Kabzcki umyć, osuszyć, pociąć wzdłuż na cienkie plastry, osolić i położyć na ociekaczu.
Zmieszać mąkę z wodą i jajkiem. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany.
W głębokiej patelni rozgrzać olej.
Plastry kabaczka całkowicie zanurzać w cieście i wrzucać na patelnię. Opiec obie strony.
Podawać gorące. Dobrze samkują z ostrym sosem pomidorowym.