Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki boczku z cebulą, możemy podać jako ciepłą przekąskę z pieczywem lub jako danie z ziemniakami i surówką.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8662
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w większe kawałki, doprawiamy pieprzem i solą, i smażymy na patelni z odrobiną smalcu wieprzowego na rumiany kolor ze wszystkich stron boczku.
Gdy kawałki boczku będą rumiane dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone kawałki boczku z cebulą podajemy z pieczywem lub można podać również z ziemniakami i surówką. Smacznego!!!