Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone kawałki boczku.

Smażone kawałki boczku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1560 Ocena: 21411

Dodano:

Odsłon: 410

Smażone kawałki boczku z cebulą, możemy podać jako ciepłą przekąskę z pieczywem lub jako danie z ziemniakami i surówką.

Składniki

  • świeży boczek wieprzowy bez kości i skóry 1 kg
  • cebula 4 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • pieczywo
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Smażone kawałki boczku.

Przygotowanie

  1. Wymyty, osuszony boczek kroimy w większe kawałki, doprawiamy pieprzem i solą, i smażymy na patelni z odrobiną smalcu wieprzowego na rumiany kolor ze wszystkich stron boczku.

  2. Gdy kawałki boczku będą rumiane dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone kawałki boczku z cebulą podajemy z pieczywem lub można podać również z ziemniakami i surówką.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń