Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki boczku z cebulą, możemy podać jako ciepłą przekąskę z pieczywem lub jako danie z ziemniakami i surówką.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 432
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1354
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 519
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3841
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 432
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1354
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 519
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3841
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w większe kawałki, doprawiamy pieprzem i solą, i smażymy na patelni z odrobiną smalcu wieprzowego na rumiany kolor ze wszystkich stron boczku.
Gdy kawałki boczku będą rumiane dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone kawałki boczku z cebulą podajemy z pieczywem lub można podać również z ziemniakami i surówką. Smacznego!!!