Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki boczku z cebulą, możemy podać jako ciepłą przekąskę z pieczywem lub jako danie z ziemniakami i surówką.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 18
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 23
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 13
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 176
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 18
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 23
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 13
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 176
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w większe kawałki, doprawiamy pieprzem i solą, i smażymy na patelni z odrobiną smalcu wieprzowego na rumiany kolor ze wszystkich stron boczku.
Gdy kawałki boczku będą rumiane dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone kawałki boczku z cebulą podajemy z pieczywem lub można podać również z ziemniakami i surówką. Smacznego!!!