Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Części kurczaka nie tylko są smaczne z ziemniakami i surówką, ale i również. z domowego, wypieku chlebem :) Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
Z pieprzu, soli, pieprzu ziołowego, papryki czerwonej (słodkiej), czosnku granulowanego,ziół prowansalskich i oleju rzepakowego sporządzamy marynatę, którą dobrze nacieramy każdą część kurczaka. Natarte części z kurczaka w misce zakrywamy i wstawiamy na noc do lodówki (8 godzin).
Po tym czasie na gorącą patelnię z olejem rzepakowym i z tym co osiadł z marynaty, smażymy części kurczaka, każdy kawałek na rumiany kolor.
Usmażone części z kurczaka świetnie smakują ze świeżym, upieczonym, domowym chlebem.
Smacznego :)