Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22366
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 175
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22366
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 175
Składniki
Krewetki naciąć ostrym nożem wzdłuż grzbietu, wyciągnąć czarne jelito.
Natkę pietruszki i czosnek włożyć do pojemnika blendera, dodać 60-70 ml oliwy, zmiksować. Doprawić do smaku solą.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy. Oczyszczone krewetki smażyć po około minucie z obu stron.
Podawać z cząstkami cytryny, polane zielonym sosem.