Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1773
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5320
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1823
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1773
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5320
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1823
Składniki
Krewetki naciąć ostrym nożem wzdłuż grzbietu, wyciągnąć czarne jelito.
Natkę pietruszki i czosnek włożyć do pojemnika blendera, dodać 60-70 ml oliwy, zmiksować. Doprawić do smaku solą.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy. Oczyszczone krewetki smażyć po około minucie z obu stron.
Podawać z cząstkami cytryny, polane zielonym sosem.