Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112811
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 105
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 237
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 370
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 649
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112811
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 105
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 237
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 370
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 649
Składniki
Krewetki naciąć ostrym nożem wzdłuż grzbietu, wyciągnąć czarne jelito.
Natkę pietruszki i czosnek włożyć do pojemnika blendera, dodać 60-70 ml oliwy, zmiksować. Doprawić do smaku solą.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy. Oczyszczone krewetki smażyć po około minucie z obu stron.
Podawać z cząstkami cytryny, polane zielonym sosem.