Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14201
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16207
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6524
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14201
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16207
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6524
Składniki
Krewetki naciąć ostrym nożem wzdłuż grzbietu, wyciągnąć czarne jelito.
Natkę pietruszki i czosnek włożyć do pojemnika blendera, dodać 60-70 ml oliwy, zmiksować. Doprawić do smaku solą.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy. Oczyszczone krewetki smażyć po około minucie z obu stron.
Podawać z cząstkami cytryny, polane zielonym sosem.