Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W miarę szybkie do wykonania danie, jest bardzo niskokaloryczne 100g produktu ma tylko ok. 130 kcal, a jest za to bogate w białko. Krewetki, których użyłam są dostępne w postaci mrożonej w Biedronce, ich koszt to ok. 10 zł.
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1380
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1154
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18292
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1380
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1154
Składniki
Krewetki rozmrażamy.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krewetki doprawiamy, wrzucamy na patelnię, smażymy ok. 20 minut. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego :)