Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na spotkanie, idelany dodatek do dań. Nie obędzie się bez sosów Folwark. Sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark, sos czosnkowy Folwark pasują doskonale.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 524
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 152
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 307
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 351
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 524
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 152
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 307
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 351
Składniki
Pora myjemy, kroimy w cienkie plasterki i smażymy na 2 łyżkach oleju przez około 5-7 minut. Następnie dodać wywar warzywny i dalej dusić przez około 12 minut.
Roztopić masło w garnku, dodać mąkę, wymieszać, chwilę podsmażyć na złocisty kolor, dodać mleko, wymieszać. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 10 minut.
Następnie dodać pory, wymieszać i ostudzić. Rozgrzać olej w rondelku, z masy formować kulki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiany kolor. Przekąska doskonale smakuje z sosami (bardzo lubię sosy Folwark.).