Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na spotkanie, idelany dodatek do dań. Nie obędzie się bez sosów Folwark. Sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark, sos czosnkowy Folwark pasują doskonale.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457737
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1460
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2274
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 583
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1205
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457737
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1460
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2274
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 583
Składniki
Pora myjemy, kroimy w cienkie plasterki i smażymy na 2 łyżkach oleju przez około 5-7 minut. Następnie dodać wywar warzywny i dalej dusić przez około 12 minut.
Roztopić masło w garnku, dodać mąkę, wymieszać, chwilę podsmażyć na złocisty kolor, dodać mleko, wymieszać. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 10 minut.
Następnie dodać pory, wymieszać i ostudzić. Rozgrzać olej w rondelku, z masy formować kulki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiany kolor. Przekąska doskonale smakuje z sosami (bardzo lubię sosy Folwark.).