Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na spotkanie, idelany dodatek do dań. Nie obędzie się bez sosów Folwark. Sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark, sos czosnkowy Folwark pasują doskonale.
Polecam, pychota.
Odsłon: 224
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 37
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 123
Polecam, pychota.
Odsłon: 224
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 37
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 123
Składniki
Pora myjemy, kroimy w cienkie plasterki i smażymy na 2 łyżkach oleju przez około 5-7 minut. Następnie dodać wywar warzywny i dalej dusić przez około 12 minut.
Roztopić masło w garnku, dodać mąkę, wymieszać, chwilę podsmażyć na złocisty kolor, dodać mleko, wymieszać. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 10 minut.
Następnie dodać pory, wymieszać i ostudzić. Rozgrzać olej w rondelku, z masy formować kulki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiany kolor. Przekąska doskonale smakuje z sosami (bardzo lubię sosy Folwark.).