Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska na spotkanie, idelany dodatek do dań. Nie obędzie się bez sosów Folwark. Sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark, sos czosnkowy Folwark pasują doskonale.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2390
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5070
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 151
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2390
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5070
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 151
Składniki
Pora myjemy, kroimy w cienkie plasterki i smażymy na 2 łyżkach oleju przez około 5-7 minut. Następnie dodać wywar warzywny i dalej dusić przez około 12 minut.
Roztopić masło w garnku, dodać mąkę, wymieszać, chwilę podsmażyć na złocisty kolor, dodać mleko, wymieszać. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 10 minut.
Następnie dodać pory, wymieszać i ostudzić. Rozgrzać olej w rondelku, z masy formować kulki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiany kolor. Przekąska doskonale smakuje z sosami (bardzo lubię sosy Folwark.).