Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko, co jadłeś do tej pory. Więc żeby przekonać się o oryginalności tego dania, trzeba go po prostu wykonać! Aby uzyskać najlepsze walory smakowe tej potrawy, zbierz kwiaty cukinii rano, kiedy są szeroko otwarte i jędrne. Staraj się je jak najszybciej przygotować, więc najlepiej, gdy zaserwujesz smażone kwiaty na śniadanie. Smażone kwiaty cukinii możesz jeść samodzielnie lub maczać w ulubionym dipie lub sosie. Najlepsze są jeszcze gorąco, zaserwowane prosto z patelni.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16949
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 246
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 293
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16949
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 246
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 293
Składniki
Usuń słupek i łodygę z kwiatów, a następnie delikatnie je opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Nie przejmuj się, jeśli kwiaty delikatnie się rozerwą. Ważne, aby kwiaty nie były brudne w środku.
Wsyp do miski mąkę i sól, dodaj mleko i trochę wody. Roztrzep masę widelcem i dolewaj wody, aż uzyskasz gęstą, płynną konsystencję. Odstaw na kilka minut.
Przygotuj głęboką patelnię i wlej olej, aby mocno się rozgrzał. Maczaj kwiaty cukinii w przygotowanym cieście i delikatnie układaj na tłuszczu. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Usmażone kwiaty cukinii odłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj od razu, jeszcze gorące.