Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko, co jadłeś do tej pory. Więc żeby przekonać się o oryginalności tego dania, trzeba go po prostu wykonać! Aby uzyskać najlepsze walory smakowe tej potrawy, zbierz kwiaty cukinii rano, kiedy są szeroko otwarte i jędrne. Staraj się je jak najszybciej przygotować, więc najlepiej, gdy zaserwujesz smażone kwiaty na śniadanie. Smażone kwiaty cukinii możesz jeść samodzielnie lub maczać w ulubionym dipie lub sosie. Najlepsze są jeszcze gorąco, zaserwowane prosto z patelni.
Usuń słupek i łodygę z kwiatów, a następnie delikatnie je opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Nie przejmuj się, jeśli kwiaty delikatnie się rozerwą. Ważne, aby kwiaty nie były brudne w środku.
Wsyp do miski mąkę i sól, dodaj mleko i trochę wody. Roztrzep masę widelcem i dolewaj wody, aż uzyskasz gęstą, płynną konsystencję. Odstaw na kilka minut.
Przygotuj głęboką patelnię i wlej olej, aby mocno się rozgrzał. Maczaj kwiaty cukinii w przygotowanym cieście i delikatnie układaj na tłuszczu. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Usmażone kwiaty cukinii odłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj od razu, jeszcze gorące.
Sezon na kabaczki w pełni czas więc przyrządzić pyszne placuszki.
Odsłon: 5878
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 93
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 18
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587089
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11632
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 93
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 18
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587089
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11632
Składniki
Usuń słupek i łodygę z kwiatów, a następnie delikatnie je opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Nie przejmuj się, jeśli kwiaty delikatnie się rozerwą. Ważne, aby kwiaty nie były brudne w środku.
Wsyp do miski mąkę i sól, dodaj mleko i trochę wody. Roztrzep masę widelcem i dolewaj wody, aż uzyskasz gęstą, płynną konsystencję. Odstaw na kilka minut.
Przygotuj głęboką patelnię i wlej olej, aby mocno się rozgrzał. Maczaj kwiaty cukinii w przygotowanym cieście i delikatnie układaj na tłuszczu. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Usmażone kwiaty cukinii odłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj od razu, jeszcze gorące.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Imprezowe kanapeczki
Przekąski
Imprezowe roladki z cukinią
Przekąski
Muffiny z cukinią
Przekąski
Tarta ze szparagami
Imprezowe kanapeczki
Te imprezowe kanapeczki zrobią furorę na każdym przyjęciu. Warstwy pikantnych...
Odsłon: 46
Imprezowe roladki z cukinią
Rolady z aromatycznym łososiem i twarożkiem są najczęściej wykonywane w szpin...
Odsłon: 112