Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna przekąska także na grila
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Składniki
Umyte pomidory pokroiłam ze skórka na grubsze plastry. Na oliwie podsmażyłam dwa lekko zgniecione ząbki czosnku, gdy się przyrumieniły wyjęłam je- mają oddać aromat. Zdjęłam patelnie z ognia, żeby nie pryskało i położyłam plastry pomidorów. Skropione oliwa pomidory można podsmażać na grillu na papierze do pieczenia. Pomidory smażyłam po kilka minut z każdej strony, aż będą miękkie i lekko przysmażone. Przełożyłam je na talerz, dodałam pokruszoną fetę i ulubione dodatki: chili dla ostrości, cebulę i dymkę dla świeżości, ziołową w smaku kolendrę i oliwki dla zrównoważenia słonego smaku. Smacznego :)