Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna przekąska także na grila
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1146
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2219
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4265
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1146
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2219
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4265
Składniki
Umyte pomidory pokroiłam ze skórka na grubsze plastry. Na oliwie podsmażyłam dwa lekko zgniecione ząbki czosnku, gdy się przyrumieniły wyjęłam je- mają oddać aromat. Zdjęłam patelnie z ognia, żeby nie pryskało i położyłam plastry pomidorów. Skropione oliwa pomidory można podsmażać na grillu na papierze do pieczenia. Pomidory smażyłam po kilka minut z każdej strony, aż będą miękkie i lekko przysmażone. Przełożyłam je na talerz, dodałam pokruszoną fetę i ulubione dodatki: chili dla ostrości, cebulę i dymkę dla świeżości, ziołową w smaku kolendrę i oliwki dla zrównoważenia słonego smaku. Smacznego :)