Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze to jedne z najsmaczniejszych grzybów, szczególnie smażone na patelni.
Chińskie bułeczki baozi przypominają nieco polskie pierogi czy gruzińskie chi...
Odsłon: 718
W tym roku mamy w ogrodzie sporo papryki, dlatego mogłam przygotować przecier...
Odsłon: 65
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 1061
Chińskie bułeczki baozi przypominają nieco polskie pierogi czy gruzińskie chi...
Odsłon: 718
W tym roku mamy w ogrodzie sporo papryki, dlatego mogłam przygotować przecier...
Odsłon: 65
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 1061
Składniki
Rydze dokładnie czyścimy, myjemy, możemy wymoczyć ich przez 30 minut. Wymyte rydze osuszamy w durszlaku.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i rozkładamy na całej patelni rydze, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Smażymy do momentu wyparowania wody i przewracamy wszystkie na drugą stronę. Smażymy do lekkiego zarumienienia.
Smażone rydze jemy z pieczywem, ale także możemy ich użyć jako dodatek do dań.