Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze to jedne z najsmaczniejszych grzybów, szczególnie smażone na patelni.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52288
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 211
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52288
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 211
Składniki
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i rozkładamy na całej patelni rydze, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Smażymy do momentu wyparowania wody i przewracamy wszystkie na drugą stronę. Smażymy do lekkiego zarumienienia.
Smażone rydze jemy z pieczywem, ale także możemy ich użyć jako dodatek do dań.