Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie smażone skwary z boczku, idealnie nadają się na zakąskę w zimny wiosenny dzień, do wódeczki, oczywiście w weekend :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2212
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1300
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 477
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3470
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1078
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2212
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1300
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 477
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3470
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1078
Składniki
Potrzebujemy 3 kawałki boczku, około 1 kg.
Cebulę kroimy w piórka i mieszamy z solą i przyprawami.
Wymyte, osuszone kawałki boczku kroimy na grubsze plastry.
Plastry boczku układamy na gorącej patelni, lekko natłuszczonej. Smażymy do zarumienienia się skwarek i do ich miękkości.
Dodajemy zmiękczoną przez sól i zioła cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
Usmażone kawałkiy boczku z cebulą.
Usmażone skwary nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem lub ziemniakami. Jak kto lubi.
Smacznego :)