Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie smażone skwary z boczku, idealnie nadają się na zakąskę w zimny wiosenny dzień, do wódeczki, oczywiście w weekend :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19608
Składniki
Potrzebujemy 3 kawałki boczku, około 1 kg.
Cebulę kroimy w piórka i mieszamy z solą i przyprawami.
Wymyte, osuszone kawałki boczku kroimy na grubsze plastry.
Plastry boczku układamy na gorącej patelni, lekko natłuszczonej. Smażymy do zarumienienia się skwarek i do ich miękkości.
Dodajemy zmiękczoną przez sól i zioła cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
Usmażone kawałkiy boczku z cebulą.
Usmażone skwary nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem lub ziemniakami. Jak kto lubi.
Smacznego :)