Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie smażone skwary z boczku, idealnie nadają się na zakąskę w zimny wiosenny dzień, do wódeczki, oczywiście w weekend :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 791
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5592
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9445
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 210
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 791
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5592
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9445
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 210
Składniki
Potrzebujemy 3 kawałki boczku, około 1 kg.
Cebulę kroimy w piórka i mieszamy z solą i przyprawami.
Wymyte, osuszone kawałki boczku kroimy na grubsze plastry.
Plastry boczku układamy na gorącej patelni, lekko natłuszczonej. Smażymy do zarumienienia się skwarek i do ich miękkości.
Dodajemy zmiękczoną przez sól i zioła cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
Usmażone kawałkiy boczku z cebulą.
Usmażone skwary nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem lub ziemniakami. Jak kto lubi.
Smacznego :)