Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie smażone skwary z boczku, idealnie nadają się na zakąskę w zimny wiosenny dzień, do wódeczki, oczywiście w weekend :)
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 35
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 112
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 20
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 35
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 112
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 20
Składniki
Potrzebujemy 3 kawałki boczku, około 1 kg.
Cebulę kroimy w piórka i mieszamy z solą i przyprawami.
Wymyte, osuszone kawałki boczku kroimy na grubsze plastry.
Plastry boczku układamy na gorącej patelni, lekko natłuszczonej. Smażymy do zarumienienia się skwarek i do ich miękkości.
Dodajemy zmiękczoną przez sól i zioła cebulę.
Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
Usmażone kawałkiy boczku z cebulą.
Usmażone skwary nakładamy na talerz i konsumujemy z chlebem lub ziemniakami. Jak kto lubi.
Smacznego :)