Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażony wieprzowy boczek z cebulą i przyprawami możemy podać z ugotowanymi młodymi ziemniakami jak również po zastygnięciu jako smalec do świeżego chleba. Polecam.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 168
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8583
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 390
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5260
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 168
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8583
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 390
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5260
Składniki
Wymyty, osuszony boczek bez skóry i żeber kroimy w większą kostkę. Cebule obieramy i kroimy w pół plastry. Nagrzewamy patelnię i na rozgrzaną wkładamy kostki boczku, smażymy bez tłuszczu pod przykryciem. Boczek smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Cebulę przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Gdy kawałki boczku będą rumiane z każdej strony dodajemy przyprawioną cebulę i dusimy pod przykryciem. Jeżeli cebula zmięknie smażymy bez przykrycia do ładnego usmażenia się cebuli. Z usmażonych skwar i wytopionego tłuszczu możemy zrobić bardzo smaczne smarowidło na chleb.
Usmażone kawałki boczku i wytopiony tłuszcz umieszczamy w miseczce. Czekamy aż ostygnie. Ostudzony wstawiamy do lodówki. Po godzinie mamy bardzo smaczny smalec domowy ze skwarami do swojskiego wypieku chleba. Smacznego!!!