Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony boczek z pieczarkami i cebulą podane z chlebem jako gorąca przekąska.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2627
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 263
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9526
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2627
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 263
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9526
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże kawałki, na około 10 szt. Każdy kawałek boczku solimy i nacieramy w przyprawie do mięsa. Przyprawione kawałki boczku układamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i smażymy pod przykryciem. Po kilkunasto minutowym smażeniu kawałki boczku przewracamy na drugą stronę, układamy wymyte, osuszone pieczarki i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości boczku i pieczarek.
Gdy boczek i pieczarki będą miękkie smażymy bez przykrycia na dużym ogniu w celu wyparowania powstałego sosu i ładnego zarumienienia pieczarek. Usmażone kawałki boczku i pieczarek podajemy z pieczywem(chlebem). Smacznego!!!