Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony boczek z pieczarkami i cebulą podane z chlebem jako gorąca przekąska.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1854
Polecam, pychota.
Odsłon: 611
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1854
Polecam, pychota.
Odsłon: 611
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże kawałki, na około 10 szt. Każdy kawałek boczku solimy i nacieramy w przyprawie do mięsa. Przyprawione kawałki boczku układamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i smażymy pod przykryciem. Po kilkunasto minutowym smażeniu kawałki boczku przewracamy na drugą stronę, układamy wymyte, osuszone pieczarki i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości boczku i pieczarek.
Gdy boczek i pieczarki będą miękkie smażymy bez przykrycia na dużym ogniu w celu wyparowania powstałego sosu i ładnego zarumienienia pieczarek. Usmażone kawałki boczku i pieczarek podajemy z pieczywem(chlebem). Smacznego!!!