Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony boczek z pieczarkami i cebulą podane z chlebem jako gorąca przekąska.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże kawałki, na około 10 szt. Każdy kawałek boczku solimy i nacieramy w przyprawie do mięsa. Przyprawione kawałki boczku układamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i smażymy pod przykryciem. Po kilkunasto minutowym smażeniu kawałki boczku przewracamy na drugą stronę, układamy wymyte, osuszone pieczarki i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości boczku i pieczarek.
Gdy boczek i pieczarki będą miękkie smażymy bez przykrycia na dużym ogniu w celu wyparowania powstałego sosu i ładnego zarumienienia pieczarek. Usmażone kawałki boczku i pieczarek podajemy z pieczywem(chlebem). Smacznego!!!