Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało Ci mięsa z poprzedniego dnia zrób sobie takie placuszki. Są wyborne.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15165
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45545
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15165
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45545
Składniki
Wykonanie nadzienia: Mięso posiekać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wykonanie: Maślankę przelać do miski, dodać jajko, sodę oczyszczoną, mąkę, sól do smaku, wymieszać i odstawić na chwilę.
Następnie dodać zioła prowansalskie do smaku i jeszcze raz wymieszać.
Kłaść łyżką na rozgrzany olej nieduże placuszki. Po chwili nałożyć na górę po łyżce przygotowanego nadzienia.
Przykryć drugą łyżką ciasta.
Smażyć powoli z obu stron na złoty kolor. Możemy również zrobić placuszki w wersji dla dzieci z dodatkiem cukru i nadzieniem owocowym.