Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało Ci mięsa z poprzedniego dnia zrób sobie takie placuszki. Są wyborne.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 144
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 19
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 144
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 19
Składniki
Wykonanie nadzienia: Mięso posiekać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wykonanie: Maślankę przelać do miski, dodać jajko, sodę oczyszczoną, mąkę, sól do smaku, wymieszać i odstawić na chwilę.
Następnie dodać zioła prowansalskie do smaku i jeszcze raz wymieszać.
Kłaść łyżką na rozgrzany olej nieduże placuszki. Po chwili nałożyć na górę po łyżce przygotowanego nadzienia.
Przykryć drugą łyżką ciasta.
Smażyć powoli z obu stron na złoty kolor. Możemy również zrobić placuszki w wersji dla dzieci z dodatkiem cukru i nadzieniem owocowym.