Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało Ci mięsa z poprzedniego dnia zrób sobie takie placuszki. Są wyborne.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1089
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13635
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1089
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13635
Składniki
Wykonanie nadzienia: Mięso posiekać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wykonanie: Maślankę przelać do miski, dodać jajko, sodę oczyszczoną, mąkę, sól do smaku, wymieszać i odstawić na chwilę.
Następnie dodać zioła prowansalskie do smaku i jeszcze raz wymieszać.
Kłaść łyżką na rozgrzany olej nieduże placuszki. Po chwili nałożyć na górę po łyżce przygotowanego nadzienia.
Przykryć drugą łyżką ciasta.
Smażyć powoli z obu stron na złoty kolor. Możemy również zrobić placuszki w wersji dla dzieci z dodatkiem cukru i nadzieniem owocowym.