Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos żurawinowy z nutą imbiru i pomarańczy, to idealny dodatek do pieczonego boczku,schabu czy kaczki.Można podawać go na ciepło i na zimnoPolecam.
Lekka i nie tucząca sałatka z ryżem i gotowaną piersią kurczaka. Sos na bazie...
Odsłon: 3492
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 6008
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 191
Lekka i nie tucząca sałatka z ryżem i gotowaną piersią kurczaka. Sos na bazie...
Odsłon: 3492
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 6008
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 191
Składniki
Żurawinę miksujemy i przekładamy do rondla, podlewając niewielką ilością wody. Dusimy na małym ogniu, dodając wino, sok z cytryny, skórkę z pomarańczy i resztę przypraw do smaku. Należy uważać, aby nie przesłodzić sosu.Sos powinien być gęsty i lekko kwaskowaty. Przełożyć do sosjerki i postawić na świątecznym stole. Życzę SMACZNEGO i Wesołych Świąt!