Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos żurawinowy z nutą imbiru i pomarańczy, to idealny dodatek do pieczonego boczku,schabu czy kaczki.Można podawać go na ciepło i na zimnoPolecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1367
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12876
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4800
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1367
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12876
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4800
Składniki
Żurawinę miksujemy i przekładamy do rondla, podlewając niewielką ilością wody. Dusimy na małym ogniu, dodając wino, sok z cytryny, skórkę z pomarańczy i resztę przypraw do smaku. Należy uważać, aby nie przesłodzić sosu.Sos powinien być gęsty i lekko kwaskowaty. Przełożyć do sosjerki i postawić na świątecznym stole. Życzę SMACZNEGO i Wesołych Świąt!