Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos żurawinowy z nutą imbiru i pomarańczy, to idealny dodatek do pieczonego boczku,schabu czy kaczki.Można podawać go na ciepło i na zimnoPolecam.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3158
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2381
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3158
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2381
Składniki
Żurawinę miksujemy i przekładamy do rondla, podlewając niewielką ilością wody. Dusimy na małym ogniu, dodając wino, sok z cytryny, skórkę z pomarańczy i resztę przypraw do smaku. Należy uważać, aby nie przesłodzić sosu.Sos powinien być gęsty i lekko kwaskowaty. Przełożyć do sosjerki i postawić na świątecznym stole. Życzę SMACZNEGO i Wesołych Świąt!