Kiedyś słyszałam o serwowaniu kukurydzy na ostro, a że lubuję się w wyrazistych smakach postanowiłam spróbować taką zrobić. I mój pomysł okazał się być idealny.
Spicy corn czyli kolba z masełkiem na ostro
Składniki
- 2 kolby kukurydzy
- 1/2 szklanki mleka
- masło
- 1 1/2 łyżeczki płatków chilli
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- po 1/2 łyżeczki majeranku, oregano, bazylii, lubczyku i soli
Składniki
- 2 kolby kukurydzy
- 1/2 szklanki mleka
- masło
- 1 1/2 łyżeczki płatków chilli
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- po 1/2 łyżeczki majeranku, oregano, bazylii, lubczyku i soli

Etapy przygotowania
W dużym garnku gotujemy wodę z mlekiem i 1 łyżeczką soli, dodajemy przepołowione na pół kolby kukurydzy i trzymamy na ogniu ok 30 minut (ziarna muszą zmięknąć).
W moździerzu rozcieramy ze sobą płatki chilli, słodką paprykę, zioła i sól.

Odcedzoną kukurydzę nabijamy na patyki do szaszłyków, smarujemy masłem i posypujemy przygotowaną mieszanką przypraw. PYSZNOŚCI!!!!!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4773
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 93

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 206
Ostatnio komentowane przepisy

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4773
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 93

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 206



Składniki
- 2 kolby kukurydzy
- 1/2 szklanki mleka
- masło
- 1 1/2 łyżeczki płatków chilli
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- po 1/2 łyżeczki majeranku, oregano, bazylii, lubczyku i soli
W dużym garnku gotujemy wodę z mlekiem i 1 łyżeczką soli, dodajemy przepołowione na pół kolby kukurydzy i trzymamy na ogniu ok 30 minut (ziarna muszą zmięknąć).
W moździerzu rozcieramy ze sobą płatki chilli, słodką paprykę, zioła i sól.
Odcedzoną kukurydzę nabijamy na patyki do szaszłyków, smarujemy masłem i posypujemy przygotowaną mieszanką przypraw. PYSZNOŚCI!!!!!!!