Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś słyszałam o serwowaniu kukurydzy na ostro, a że lubuję się w wyrazistych smakach postanowiłam spróbować taką zrobić. I mój pomysł okazał się być idealny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3316
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1369
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2118
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3316
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1369
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2118
Składniki
W dużym garnku gotujemy wodę z mlekiem i 1 łyżeczką soli, dodajemy przepołowione na pół kolby kukurydzy i trzymamy na ogniu ok 30 minut (ziarna muszą zmięknąć).
W moździerzu rozcieramy ze sobą płatki chilli, słodką paprykę, zioła i sól.
Odcedzoną kukurydzę nabijamy na patyki do szaszłyków, smarujemy masłem i posypujemy przygotowaną mieszanką przypraw. PYSZNOŚCI!!!!!!!