Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś słyszałam o serwowaniu kukurydzy na ostro, a że lubuję się w wyrazistych smakach postanowiłam spróbować taką zrobić. I mój pomysł okazał się być idealny.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
W dużym garnku gotujemy wodę z mlekiem i 1 łyżeczką soli, dodajemy przepołowione na pół kolby kukurydzy i trzymamy na ogniu ok 30 minut (ziarna muszą zmięknąć).
W moździerzu rozcieramy ze sobą płatki chilli, słodką paprykę, zioła i sól.
Odcedzoną kukurydzę nabijamy na patyki do szaszłyków, smarujemy masłem i posypujemy przygotowaną mieszanką przypraw. PYSZNOŚCI!!!!!!!