Do góry

Przekąski Przepis na:

Spicy corn czyli kolba z masełkiem na ostro

Spicy corn czyli kolba z masełkiem na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 4199

Dodano:

Odsłon: 829

Kiedyś słyszałam o serwowaniu kukurydzy na ostro, a że lubuję się w wyrazistych smakach postanowiłam spróbować taką zrobić. I mój pomysł okazał się być idealny.

Składniki

  • 2 kolby kukurydzy
  • 1/2 szklanki mleka
  • masło
  • 1 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • po 1/2 łyżeczki majeranku, oregano, bazylii, lubczyku i soli
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spicy corn czyli kolba z masełkiem na ostro

Przygotowanie

  1. W dużym garnku gotujemy wodę z mlekiem i 1 łyżeczką soli, dodajemy przepołowione na pół kolby kukurydzy i trzymamy na ogniu ok 30 minut (ziarna muszą zmięknąć).

  2. W moździerzu rozcieramy ze sobą płatki chilli, słodką paprykę, zioła i sól.

  3. Odcedzoną kukurydzę nabijamy na patyki do szaszłyków, smarujemy masłem i posypujemy przygotowaną mieszanką przypraw. PYSZNOŚCI!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń