Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spring rolls to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, które sprawi radość całej twojej rodzinie – nie tylko w trakcie jedzenia, ale także przyrządzania. Jest tak proste, że z powodzeniem możesz zaangażować także najmłodszych. Dużą zaletą jest także niemal całkowita dowolność składników – w tym przepisie użyto paluszków surimi, ale możesz też dodać krewetki, łososia lub całkowicie zrezygnować z mięsa. Spring rollsy to cudowna przekąska, ale także śniadanie, przystawka czy kolacja. Są pełne warzyw, a więc także witamin i niezbędnych składników odżywczych. Z kolei forma ich podania sprawia, że nawet największe niejadki nie będą marudzić.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1385
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1331
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1385
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1331
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsącz i ostudź. Marchewkę obierz i pokrój ją mandoliną lub ręcznie na bardzo cienkie słupki. Ogórka także pokrój w słupki, nieco większe, a z kolei paprykę posiekaj w cienkie paseczki.
Do dużej miski wlej ciepłą wodę. Włóż do niej jeden arkusz papieru ryżowego i trzymaj go przez 15 sekund lub do miękkości. Połóż go na desce do krojenia lub innym blacie roboczym. Na papierze ryżowym połóż najpierw 2 liście sałaty, a następnie po 1/8 wszystkich pozostałych składników.
Boki papieru ryżowego złóż na składniki, a następnie całość zwiń w rulonik. Powtórz czynność dla pozostałych arkuszy papieru. Spring rolls podawaj od razu po przygotowaniu, by papier ryżowy nie zwilgotniał zbyt mocno. By danie prezentowało się elegancko, każdą roladkę możesz przekroić na pół i serwować na paterze, miejscem przecięcia do góry. Udekoruj świeżym koperkiem, który doda daniu świeżości.