Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nigdy nie próbowałeś falafela, nie trać więcej czasu i musisz je przygotować od razu! To smaczne klopsiki na bazie ciecierzycy, które nabierają niezwykłego smaku dzięki dodatkowi przypraw i aromatycznych ziół. Wypróbuj ten przepis, jeśli organizujesz bufet lub aperitif ze znajomymi, a na pewno ich zaskoczysz.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 281
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 294
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16402
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 107
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 281
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 294
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16402
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 107
Składniki
Na koniec dodaj dużą ilość pietruszki, kminku, kolendry, kurkumy, soli i pieprzu.
Ponownie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą mase.
Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 2 godziny (minimum 1 godzina)
Sprawdź konsystencję; dodaj mąkę z ciecierzycy lub bułkę tartą jeśli jest za wodnista.Musi miec gesta konsystencje zeby uformowac kulki.
Smażymy na dużej patelni na dużej ilości goracego oleju jak oponki (kulki musza musiały się zanurzyć) Jak jedna strona sie zarumieni to obracamy na druga. Najlepiej zrobic kulki wielkosci orzecha wloskiego zeby dobrze sie w srodku upiekly.
Odsącz na papierze chłonnym i podawaj natychmiast, gorące!
Najpierw namocz suszoną ciecierzycę w wodzie przez co najmniej 12 – 24 godziny. Podwoją swoją objętość.
Odcedź ja i osusz szmatką. Następnie włóż do blendera razem z posiekaną cebulą.
Miksujemy do uzyskania prawie gładkiej konsystencji