Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nigdy nie próbowałeś falafela, nie trać więcej czasu i musisz je przygotować od razu! To smaczne klopsiki na bazie ciecierzycy, które nabierają niezwykłego smaku dzięki dodatkowi przypraw i aromatycznych ziół. Wypróbuj ten przepis, jeśli organizujesz bufet lub aperitif ze znajomymi, a na pewno ich zaskoczysz.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29221
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1649
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29221
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1649
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Składniki
Na koniec dodaj dużą ilość pietruszki, kminku, kolendry, kurkumy, soli i pieprzu.
Ponownie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą mase.
Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 2 godziny (minimum 1 godzina)
Sprawdź konsystencję; dodaj mąkę z ciecierzycy lub bułkę tartą jeśli jest za wodnista.Musi miec gesta konsystencje zeby uformowac kulki.
Smażymy na dużej patelni na dużej ilości goracego oleju jak oponki (kulki musza musiały się zanurzyć) Jak jedna strona sie zarumieni to obracamy na druga. Najlepiej zrobic kulki wielkosci orzecha wloskiego zeby dobrze sie w srodku upiekly.
Odsącz na papierze chłonnym i podawaj natychmiast, gorące!
Najpierw namocz suszoną ciecierzycę w wodzie przez co najmniej 12 – 24 godziny. Podwoją swoją objętość.
Odcedź ja i osusz szmatką. Następnie włóż do blendera razem z posiekaną cebulą.
Miksujemy do uzyskania prawie gładkiej konsystencji