Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7801
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1183
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7801
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1183
Składniki
Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w ręczniku papierowym i przyprawić każdą stronę pieprzem i solą. Czosnek kroimy w kostkę. Wrzucamy smalec na patelnię. Jak smalec się wytopił wrzucamy mięso i smażymy każdą stronę ok 3,5 min (ja smażę na płycie w skali od 1 -9 ustawiam 7) Wyjdzie wtedy średnio krwisty. Po tym czasie zmniejszam temperaturę płyty, ustawiam na 2. Wrzucam gałązki rozmarynu na patelnię i masło. Po roztopieniu masła wrzucam czosnek i czekam chwilę żeby się przysmażył. Potem podlewam steka tym masłem i czosnkiem przez minutę. Po usmażeniu można go zostawić na talerzu najlepiej pod przykryciem przez ok 5 min. Po tym czasie stek jest gotowy do spożycia! Link z przygotowań zostawiam poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!