Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w ręczniku papierowym i przyprawić każdą stronę pieprzem i solą. Czosnek kroimy w kostkę. Wrzucamy smalec na patelnię. Jak smalec się wytopił wrzucamy mięso i smażymy każdą stronę ok 3,5 min (ja smażę na płycie w skali od 1 -9 ustawiam 7) Wyjdzie wtedy średnio krwisty. Po tym czasie zmniejszam temperaturę płyty, ustawiam na 2. Wrzucam gałązki rozmarynu na patelnię i masło. Po roztopieniu masła wrzucam czosnek i czekam chwilę żeby się przysmażył. Potem podlewam steka tym masłem i czosnkiem przez minutę. Po usmażeniu można go zostawić na talerzu najlepiej pod przykryciem przez ok 5 min. Po tym czasie stek jest gotowy do spożycia! Link z przygotowań zostawiam poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!