Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w ręczniku papierowym i przyprawić każdą stronę pieprzem i solą. Czosnek kroimy w kostkę. Wrzucamy smalec na patelnię. Jak smalec się wytopił wrzucamy mięso i smażymy każdą stronę ok 3,5 min (ja smażę na płycie w skali od 1 -9 ustawiam 7) Wyjdzie wtedy średnio krwisty. Po tym czasie zmniejszam temperaturę płyty, ustawiam na 2. Wrzucam gałązki rozmarynu na patelnię i masło. Po roztopieniu masła wrzucam czosnek i czekam chwilę żeby się przysmażył. Potem podlewam steka tym masłem i czosnkiem przez minutę. Po usmażeniu można go zostawić na talerzu najlepiej pod przykryciem przez ok 5 min. Po tym czasie stek jest gotowy do spożycia! Link z przygotowań zostawiam poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!