Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze doprawione, dość pikantne. U nas sprawdzają się takie wakacyjne konserwy. Wystarczy ugotować jeszcze makaron, albo ryż, albo po prostu ukroić pajdę chleba i nic więcej nie trzeba.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5308
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5308
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Składniki
Oczyszczone, umyte, osuszone mięso pokroić w paseczki. Posypać pieprzem młotkowanym z kolendrą i odstawić na 20 min do lodówki. Następnie mięso usmażyć w rondlu na gorącym oleju, na ostrym ogniu. Dodać do rondla cebulę pokrojona w piórka i pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać ok pół litra gorącej wody, listek laurowy, ziele i pieprz w ziarnach. Dusić na wolnym ogniu 60 min. Jeśli będzie potrzeba, to uzupełnić wodę. Mieszać od czasu do czasu. Dodać paprykę czerwona pokrojoną w krótkie paseczki, ajwar, sos sojowy ciemny i dusić kolejne 30 min. Na koniec dodać pokrojony w paseczki ogórek kiszony i dusić jeszcze 20 min. Dodać sól do smaku, ale ostrożnie, bo sos sojowy słony. Napełnić słoiki (2 szt , umyte, wyparzone) mieszanką mięsno-warzywną. Szczelnie zakręcić wieczko i pasteryzować 10 min. Odwrócić do góry denkiem i pozostawić do wystudzenia. Zapakować do plecaka i można ruszać na włóczęgę. Smacznego