Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 529
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2724
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 529
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2724
Składniki
Masło rozpuściłem w rondelku ,oprószyłem mąką ,podgrzałem cały czas mieszając. Wolno wlałem mleko ,podgrzewałem do momentu zgęstnienia sosu. Zdjąłem z ognia ,dodałem przyprawy ,kozi ser ,żółtka ,dokładnie wymieszałem. Foremki wysmarowałem masłem i wysypałem tarty parmezan. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 190 stopni C. Z białek ubiłem sztywną pianę ,delikatnie połączyłem z masą serową. Wypełniłem nią foremki ,wstawiłem na 20 min. do piekarnika. Podałem od razu po zapieczeniu.