Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 229
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16279
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 90
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 232
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 229
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16279
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 90
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 232
Składniki
Masło rozpuściłem w rondelku ,oprószyłem mąką ,podgrzałem cały czas mieszając. Wolno wlałem mleko ,podgrzewałem do momentu zgęstnienia sosu. Zdjąłem z ognia ,dodałem przyprawy ,kozi ser ,żółtka ,dokładnie wymieszałem. Foremki wysmarowałem masłem i wysypałem tarty parmezan. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 190 stopni C. Z białek ubiłem sztywną pianę ,delikatnie połączyłem z masą serową. Wypełniłem nią foremki ,wstawiłem na 20 min. do piekarnika. Podałem od razu po zapieczeniu.