Do góry

Przekąski Przepis na:

Super szybkie pierożki z chleba tostowego

Super szybkie pierożki z chleba tostowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 3207

Dodano:

Odsłon: 21847

Zaskakujące pierożki z chleba tostowego z kurczakiem w gyrosie, kremowym serkiem, jajkiem oraz sałatą . Przygotowuje się je rzeczywiście szybko, a do środka możecie włożyć, co Wam w duszy gra - mogą to być paluszki krabowe, posiekany szczypiorek lub mięso krewetek. U mnie serek z grillowaną papryką i oliwkami. Na początku formowanie pierożków jest trudne - już myślałam, że nic mi z tego nie wyjdzie (pierwszy pierożek bez szans na jakikolwiek sukces ) , ale farsz tak fajny mi wyszedł, że nie odpuściłam - później było już tylko lepiej :)   Pierożki można podać jako przekąskę na przyjęciu, świetne na piknik lub na obiad z zieloną sałatą i np. ryżem - i na ciepło i na zimno są super :)  Pięknie polecam, korzystajcie z przepisu, ulepszajcie :) K.K.

Składniki

  • 1 opakowanie chleba tostowego (pszennego lub wieloziarnistego)
  • woda do namaczania kromeczek
  • 1 pierś z filetu kurczaka - drobno posiekana, podsmażona z przyprawą do gyrosa
  • 2 -3 jajka na twardo - posiekane w kosteczkę
  • kilka liści zielonej sałaty - poszatkowane
  • 1-2 opakowania kremowego serka np. z grillowaną papryką i oliwkami
  • bułka tarta do obtaczania gotowych pierożków
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na farsz (oprócz serka) mieszam w misce, odstawiam na chwilę.

  2. Obkrawam skórkę z chleba tostowego, każdą kromeczkę zanurzam na chwilę w wodzie (uważajcie, aby za bardzo nie namokły), rozpłaszczam na dłoni delikatnie ją rozciągając.

  3. Każdą kromkę smaruję  kremowym serkiem, nakładam porcje farszu i zalepiam - każdego pierożka delikatnie obtaczam w bułce tartej i smażę powoli na rozgrzanym tłuszczu, aż będzie złoty i chrupiący i gotowe.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 sierpnia 2017 Ulala, to trzeba będzie wypróbować, bo wgląda smakowicie i zapewne równie dobrze smakuje :) Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń