Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł wzięty z "Książki (poniekąd) kucharskiej" pani Chmielewskiej. Jest to marchewka wytrawna, bez cukru (kto powiedział,m że jeśli surówka z marchewki, to tylko z jabłkiem i cytryną?). Dla tych, którzy lubią ciekawe połączenia smakowe.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 184
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 161
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 184
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 161
Składniki
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (ja jestem leniwa i zrobiłam to w malakserze).
Do utartej marchwi dodać chrzan, olej i sól. Dobrze wymieszać. Oczywiście chrzanu można dać mniej lub więcej, zależnie od upodobań. Smacznego :)