Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 1158
Dodano: 20.02.2010
Odsłon: 12848
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Por kroimy wzdłuż, a następnie w cienkie talarki. Lekko solimy. Ścieramy na jarzynówce marchew i jabłko. Kropimy sokiem z wyciśniętej cytryny. Odstawiamy na chwilę, aż jarzyny zmiękną.
Dodajemy trochę majonezu, dla scalenia surówki, podajemy i zajadamy. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 29 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Teraz można to zmienić,ja zabieram ją do książki "Surówki" i zostawiam kciuka.0 Kto głosował? | Odpowiedz

annaandrzej 20 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
I zgadzam się że nie ma kategorii "surówki" według mojego myślenia to sałatki-warzywa są gotowane,a surówki jemy na surowo,bardzo prosze serwis Smaker o taką kategorie w postaci surówek,aby była osobna rubryka.0 Kto głosował? | Odpowiedz

monia_i_ania 20 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Zgadzamy się, nie ma kategorii "surówki", a szkoda. Pozdrawiamy0 Kto głosował? | Odpowiedz

Gutka 20 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Dodałam juz kiedyś przepis na taką surówke tylko widze wylądowała w sałatkach nie wiedzieć czemu.A ludzie potem surówek szukają......Robię ją ciutke inaczej ale potwierdzam bardzo smaczna.0 Kto głosował? | Odpowiedz