Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa przystawka sprawdzi się na przyjęciach jak również na świątecznym stole .
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37425
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37425
Składniki
Ogórka myjemy , kroimy na około 3 cm plastry, wydrążamy w środku . Jajka gotujemy na twardo , studzimy i obieramy. Matiasy odsączamy z zalewy , osuszamy i drobno siekamy. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę , jajka również . Jedna łyżkę cebuli odkładamy .
Resztę cebuli mieszamy ze śledziem i jajkiem , musztardą , chrzanem i śmietaną .Dodajemy pokrojoną pietruszkę , doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Tatara wkładamy do wydrążonych kawałków ogórka . Dekorujemy resztą cebuli.
Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Smacznego.