Do góry

Przekąski Przepis na:

Świąteczna słodka choinka

Przepis dnia 2010-12-23
Świąteczna słodka choinka

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 4278

Dodano:

Odsłon: 27820

CHOINKA ZROBIONA WŁASNORĘCZNIE MOŻE OZDOBIĆ ŚWIĄTECZNY STÓŁ!!!

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3 żółtka
  • śmietana
  • łyżka octu, cukier puder
  • duża wykałaczka
  • srebrne perełki do dekoracji
  • 4 kostki czekolady mlecznej Wawel
  • olej
  • łyżeczka śmietany
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Świąteczna słodka choinka

Przygotowanie

  1. Z mąki, żółtek, octu i śmietany zagnieść gęste ciasto, cienko rozwałkować, wycinać kółka od największego do najmniejszego, potem z kółek wycinać gwiazdki, smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron, układać upieczone gwiazdki na ręczniku papierowym, jak wystygną nabijać na wykałaczkę od największej do najmniejszej gwiazdki, na koniec choinki nałożyć gwiazdkę, czekoladę rozpuścić z łyżeczką śmietany, nakładać na końce gwiazdek odrobinę czekolady i perełkę, tak ozdobić całą choinkę, na koniec posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (34)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń