Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , proste i mało pracochłonne szaszłyki , Na każdą okazję )
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Wykonanie : 1.Fileta umyć, pokroić w kostkę zamarynować , Pokropić olejem,maggi,posypac delikat do mięs, wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin . 2-Paprykę umyć i usunąć gniazda pokroić w kostkę ,cebulę obrać pokroić na kawałki ,ogórki pokroić w grubsze plastry 3.Boczek pokroić w grubsze plastry lub kostkę 4. Nadziewać kolejno na patyki do szaszłyków,fileta cebule ,ogórka ,boczek ,paprykę(według uznania ) Następnie posypać ,solą,ostrą papryką ,majerankiem , 5.Piec na oleju z obu stron, około 10 minut.
Smacznego !!!