Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne szaszłyki drobiowe w marynacie jogurtowej. Kruche kawałki kurczaka o delikatnym smaku. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, miska, widelec, patyczki do szaszłyków,
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 18
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 65
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 18
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 65
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Składniki
Filet z kurczaka umyć , osuszyć następnie pokroić w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszać z chilli, tymiankiem, ziołami prowansalskimi oraz sokiem z cytryny i sokiem z połówki granatu. Doprawić solą , pieprzem ziołowym i wymieszać. Pokrojonego kurczaka włożyć do przygotowanej marynaty tak by mięso było całe pokryte i odłożyć na 2 godzinki w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso nabijać na patyczki do szaszłyków i ułożyć na grillu grillować około 20 - 30 minut. często obracając. Gotowe szaszłyki podawać z ulubionym sosem np. u mnie lubią z sosem czosnkowym.