Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyk - dla odmiany bez mięsa.
Takie delikatne i smaczne kotlety bez mięsa z pewnością zadowolą całą rodzinę.
Odsłon: 11329
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 137
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1510
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 1460
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 137
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1510
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 1460
Składniki
Brukselkę umyć, oczyścić ją z brzydkich liści, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować, aż brukselka będzie miękka. Cebulę i pieczarki umyć, oczyścić, cebulę obrać, obydwa warzywa pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i białych włókien. Pokroić na kwadraty. Sporą szczyptę soli, pieprzu i oregano wsypać do miseczki. Zalać 2 łyżkami oleju, wymieszać. Na metalowe (lub drewniane) szpikulce do szaszłyków nadziewać naprzemiennie brukselkę, cebulę, paprykę i kiełbasę. Zamiast kiełbasy można dodać wcześniej uduszone lub upieczone mięso. Polać marynatą. Odstawić na 20 minut. Następnie szaszłyki ułożyć na blasze i piec w piekarniku około 20 minut. Można też szaszłyki usmażyć na patelni, kładąc je na oleju i obsmażając ze wszystkich stron przez około 10 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szybka przekąska z tortilli
Przekąski
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Przekąski
Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych
Przekąski
Domowe chipsy ziemniaczane
Szybka przekąska z tortilli
Szybka i smaczna przekąska z tortilli z dodatkiem serka kanapowego , szynki o...
Odsłon: 59
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Grillowana mozzarella to prosta, a jednocześnie bardzo smaczna propozycja na...
Odsłon: 49