Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowny i smaczny sposób na szaszłyki z ciastem francuskim. Możemy nadziać je absolutnie wszystkim czym chcemy. A jaka przekąska do filmu bądź spotkania ze znajomymi :)
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 966
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4374
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 373
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości ok. 3 cm. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Na pasek nakładamy np. parówkę, zawijamy ciasto do góry, pod spód kładziemy pieczarkę przykrywamy ciastem i tak do momentu kiedy ciasto nam się skończy. Przez całość przebijamy długą wykałaczkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 190 stopni. Przez ok 20 minut po tym czasie posypujemy całość serem i podpiekamy do rozpuszczenia sera. Podajemy z keczupem lub dowolnym ulubionym sosem.