Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę przyznać się ,że kalarepke jak długo żyję pierwszy raz grillowałam,smak niebiański .pozostałe składniki fantastyczne w połączeniu z serem i boczkiem. Serdecznie polecam:)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2149
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 169
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2149
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 169
Składniki
Przygotowac sobie wszystkie warzywka jakei będziemy grillować.Pokroić w kwadraty lub paski ,pieczarek nie kroimy,wybrałam male . Patyczki namoczyć chwilę w wodzie. .
Nadziewamy na przemiennie wszystkie składniki jakie przygotowaliśmy,kolejnośc jest bez znaczenia. Częśc szzaszłyków owijamy plasterkami boczku ,a dla nie jedzących boczku zostawiamy same. Na rozgrzanego grilla na tacke kładziemy szaszłyki,pilnujemy bo bardzo szybko się robią.Warzywa mają mieć chrupiący smak,a zwłaszcza kalarepka,kóra rozpływa sie smakiem w ustach.
Po ugrillowaniu każdy szaszłyk położyłam na listku cykorii,która ma lekko gorzkawy smak ,bardzo chrupiący i świetnie pasujący do tego ugrillowanego patyczka. Można polac ketchupem lub innym sosem,ja wolałam bez niczego ,szkoda psuć smak kalarepki:)
Smacznego życzę!