Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14624
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14624
Składniki
Ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody, lub 3 minuty na ogniu a potem 7 minut zostawione w gorącej wodzie. Szparagom odłamałam twarde końcówki, ugotowałam je 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Szczerze mówiąc czasami przeciągam czas gotowania do około 11 minut.
Żółtka roztarłam ze śmietaną, dodałam majonez, musztardę, sól i pieprz, i na końcu kapary. Szparagi położyłam na głębszym talerzu, polałam je sosem i dodatkowo posypałam pokrojonym w kosteczkę białkiem. Smacznego :)