Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 454
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5632
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 454
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5632
Składniki
Ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody, lub 3 minuty na ogniu a potem 7 minut zostawione w gorącej wodzie. Szparagom odłamałam twarde końcówki, ugotowałam je 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Szczerze mówiąc czasami przeciągam czas gotowania do około 11 minut.
Żółtka roztarłam ze śmietaną, dodałam majonez, musztardę, sól i pieprz, i na końcu kapary. Szparagi położyłam na głębszym talerzu, polałam je sosem i dodatkowo posypałam pokrojonym w kosteczkę białkiem. Smacznego :)