Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi w boczku

Szparagi w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 418

Szparagi w boczku to świetna propozycja na przystawkę. Idealnie nadadzą się na grilla. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • pęczek szparagów,
  • plasterki wędzonego boczku,
  • przyprawa do grilla.
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szparagi w boczku

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy i pozbywamy się twardych części.

    Każdy szparag owijamy plasterkiem boczku.

    Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia.
    Układamy szparagi.

    Posypujemy przyprawą do dań z grilla.
    Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla 10-15 minut aż się boczek ładnie zarumieni.

    Podajemy z ulubionymi sosami.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń