Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi w boczku to świetna alternatywa dla tego dania przygotowywanego wraz z szynką parmeńską. Banalnie proste w przygotowaniu i pyszne. Proponujemy podawanie z sosem holenderskim.
Zacznij od przygotowania szparagów. Umyj je pod bieżącą wodą, a następnie osusz. Odetnij zdrewniałe końcówki. W praktyce szparagi powinny pęknąć dokładnie w tym miejscu, od którego nadają się do jedzenia.
Każdą łodygę dokładnie owiń plastrem boczku. Układaj na głębokiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo w naczyniu żaroodpornym.
Przygotowane szparagi z boczkiem delikatnie skrop oliwą z oliwek. W miejscu główek wsmaruj ją pędzelkiem.
Oprósz solą i pieprzem.
Wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu, z grzałką górną i dolną. Piecz przez około 15-20 minut.
W tym czasie przygotuj sos holenderski. Masło rozpuść w małym rondelku i odstaw do ostudzenia.
Żółtka oddziel od białek, bo tylko one będą tu przydatne. Przełóż je do wysokiego naczynia, wlej roztopione i ostudzone masło, łyżkę soku z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem. Blenduj całość aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Po wyciągnięciu posyp całość parmezanem. Udekoruj swoje danie świeżym tymiankiem. Polej sosem holenderskim.
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Składniki
Zacznij od przygotowania szparagów. Umyj je pod bieżącą wodą, a następnie osusz. Odetnij zdrewniałe końcówki. W praktyce szparagi powinny pęknąć dokładnie w tym miejscu, od którego nadają się do jedzenia.
Każdą łodygę dokładnie owiń plastrem boczku. Układaj na głębokiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo w naczyniu żaroodpornym. Przygotowane szparagi z boczkiem delikatnie skrop oliwą z oliwek. W miejscu główek wsmaruj ją pędzelkiem. Oprósz solą i pieprzem.
Wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu, z grzałką górną i dolną. Piecz przez około 15-20 minut. W tym czasie przygotuj sos holenderski. Masło rozpuść w małym rondelku i odstaw do ostudzenia.
Żółtka oddziel od białek, bo tylko one będą tu przydatne. Przełóż je do wysokiego naczynia, wlej roztopione i ostudzone masło, łyżkę soku z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem. Blenduj całość aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Po wyciągnięciu posyp całość parmezanem. Udekoruj swoje danie świeżym tymiankiem. Polej sosem holenderskim.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 534
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 635