Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście  francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16570

Dodano:

Odsłon: 2377

Delikatna przekąska razem z sosem z żółtej papryki stwarza niesamowity klimat w okolicy podniebienia.

Składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • ciasto francuskie
  • żółtko
  • oliwa z oliwek
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szparagi umyłem , odciąłem twarde końcówki , oprószyłem solą i pieprzem , skropiłem oliwą. Ciasto francuskie pokroiłem na paski . Szparagi owinąłem ciastem . Ułożyłem na blaszce , posmarowałem roztrzepanym żółtkiem .
    Piekłem 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220° C. Podałem z sosem paprykowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 13 czerwca 2014 sos przepyszny , polecam ; w przepisie nie napisałem aby zachować sok z papryki ; więc paprykę obierałem na sicie ; zaraz poprawię w przepisie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 13 czerwca 2014 Super przekąska, a sos paprykowy na pewno pyszny :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń