Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje w wiele pysznych warzyw których zawsze jesteśmy spragnieni po zimowej stagnacji. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na szybką i przepyszną przekąskę ze szparagami. Przygotujecie je dosłownie w 20 minut.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9986
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9007
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6384
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9986
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9007
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6384
Składniki
Od szparagów odcinamy zdrewniałe końce. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i układamy w caro. Na każdym kawałku kładziemy plasterek szynki, a następnie po dwa szparagi. Sklejamy dwa końce kwadratu.
Gotowe przekąski układamy na blasze, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy siemieniem. Pieczemy przez 13 minut w 210 stopniach.