Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje w wiele pysznych warzyw których zawsze jesteśmy spragnieni po zimowej stagnacji. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na szybką i przepyszną przekąskę ze szparagami. Przygotujecie je dosłownie w 20 minut.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 224
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8687
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 455
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 224
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8687
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 455
Składniki
Od szparagów odcinamy zdrewniałe końce. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i układamy w caro. Na każdym kawałku kładziemy plasterek szynki, a następnie po dwa szparagi. Sklejamy dwa końce kwadratu.
Gotowe przekąski układamy na blasze, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy siemieniem. Pieczemy przez 13 minut w 210 stopniach.