Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje w wiele pysznych warzyw których zawsze jesteśmy spragnieni po zimowej stagnacji. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na szybką i przepyszną przekąskę ze szparagami. Przygotujecie je dosłownie w 20 minut.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Od szparagów odcinamy zdrewniałe końce. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i układamy w caro. Na każdym kawałku kładziemy plasterek szynki, a następnie po dwa szparagi. Sklejamy dwa końce kwadratu.
Gotowe przekąski układamy na blasze, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy siemieniem. Pieczemy przez 13 minut w 210 stopniach.