Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie szparagi lubimy najbardziej. oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku. Każda wersja jest pyszna. Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty. Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 919
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23030
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15446
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 919
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23030
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15446
Składniki
Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część. Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów. Tyle samo ma być plastrów boczku. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi. Układać na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.