Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie szparagi lubimy najbardziej. oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku. Każda wersja jest pyszna. Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty. Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część. Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów. Tyle samo ma być plastrów boczku. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi. Układać na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.