Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie szparagi lubimy najbardziej. oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku. Każda wersja jest pyszna. Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty. Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416675
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416675
Składniki
Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część. Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów. Tyle samo ma być plastrów boczku. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi. Układać na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.