Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Sezon na szparagi ,więc trzeba korzystać ile wlezie :)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1130
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1303
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 543
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1130
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1303
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 543
Składniki
Wywar z jarzyn gotowałem na wolnym ogniu około 30 minut. Ostudziłem. Włożyłem filet z łososia i powoli doprowadziłem do lekkiego wrzenia . Trzymałem na małym ogniu około 10 minut. Łososia pozostawiłem w wywarze do wystygnięcia. Wyjąłem , zdjąłem skórę i usunąłem ości. Szparagi wrzuciłem do wrzącej , osolonej wody i gotowałem około 20 minut. Odsączyłem i pozostawiłem do ostudzenia. Sos Zioła drobno posiekałem , wymieszałem ze śmietaną , majonezem , sokiem z pół cytryny i szczyptą soli. Łososia podzieliłem na mniejsze kawałki. Obrane , ugotowane na twardo jajka pokroiłem w plastry. Ułożyłem szparagi , łososia i jajka na półmisku , polałem sosem. Posypałem siekaną pietruszką , a większymi listkami udekorowałem całość.