Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi z masłem i bułką tartą to proste ,szybkie danie które smakuje wybornie.
garnek, nóż, patelnia,
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1121
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1255
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 451
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1121
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1255
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 451
Składniki
Szparagi oczyścić, twarde końcówki szparagów odciąć. Wodę osolić, dodać odrobinę cukru. Szparagi włożyć do wody gotować około 10 - 15 minut, odcedzić lekko przestudzić, pokroić w mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą, przesmażyć. Szparagi wyłożyć na talerz i polać podsmażoną na maśle bułką tartą. Podawać gorące.
Szparagi gotowe do podania.