Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli rozpoczyna się sezon na szparagi. W tym czasie warto choć raz sięgnąć po to warzywo, zwłaszcza, że jest ono bardzo zdrowe i smaczne. Przystawkę tę przygotujesz w mgnieniu oka, potrzebujesz tylko trzech składników.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5253
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5253
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Składniki
Szparagi umyj pod bieżącą wodą i osusz. Pozbądź się zdrewniałych końcówek - chwyć obiema rękoma i złam tuż przy końcu.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szparagi. Posól.
Wszystko smaż przez kilka minut, do momentu, aż szparagi zmiękną - im świeższe tym szybciej będą gotowe.
Warzywa przełóż na talerz i polej masłem. Podawaj ozdobione kiełkami np. rzeżuchy lub rzodkiewki.