Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli rozpoczyna się sezon na szparagi. W tym czasie warto choć raz sięgnąć po to warzywo, zwłaszcza, że jest ono bardzo zdrowe i smaczne. Przystawkę tę przygotujesz w mgnieniu oka, potrzebujesz tylko trzech składników.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 59
Smaki Grecji!
Odsłon: 58
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 198
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 59
Smaki Grecji!
Odsłon: 58
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 198
Składniki
Szparagi umyj pod bieżącą wodą i osusz. Pozbądź się zdrewniałych końcówek - chwyć obiema rękoma i złam tuż przy końcu.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szparagi. Posól.
Wszystko smaż przez kilka minut, do momentu, aż szparagi zmiękną - im świeższe tym szybciej będą gotowe.
Warzywa przełóż na talerz i polej masłem. Podawaj ozdobione kiełkami np. rzeżuchy lub rzodkiewki.