Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli rozpoczyna się sezon na szparagi. W tym czasie warto choć raz sięgnąć po to warzywo, zwłaszcza, że jest ono bardzo zdrowe i smaczne. Przystawkę tę przygotujesz w mgnieniu oka, potrzebujesz tylko trzech składników.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8552
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327531
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8552
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327531
Składniki
Szparagi umyj pod bieżącą wodą i osusz. Pozbądź się zdrewniałych końcówek - chwyć obiema rękoma i złam tuż przy końcu.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szparagi. Posól.
Wszystko smaż przez kilka minut, do momentu, aż szparagi zmiękną - im świeższe tym szybciej będą gotowe.
Warzywa przełóż na talerz i polej masłem. Podawaj ozdobione kiełkami np. rzeżuchy lub rzodkiewki.