Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli rozpoczyna się sezon na szparagi. W tym czasie warto choć raz sięgnąć po to warzywo, zwłaszcza, że jest ono bardzo zdrowe i smaczne. Przystawkę tę przygotujesz w mgnieniu oka, potrzebujesz tylko trzech składników.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Składniki
Szparagi umyj pod bieżącą wodą i osusz. Pozbądź się zdrewniałych końcówek - chwyć obiema rękoma i złam tuż przy końcu.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szparagi. Posól.
Wszystko smaż przez kilka minut, do momentu, aż szparagi zmiękną - im świeższe tym szybciej będą gotowe.
Warzywa przełóż na talerz i polej masłem. Podawaj ozdobione kiełkami np. rzeżuchy lub rzodkiewki.