Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli rozpoczyna się sezon na szparagi. W tym czasie warto choć raz sięgnąć po to warzywo, zwłaszcza, że jest ono bardzo zdrowe i smaczne. Przystawkę tę przygotujesz w mgnieniu oka, potrzebujesz tylko trzech składników.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85299
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10034
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4097
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7156
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85299
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10034
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4097
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7156
Składniki
Szparagi umyj pod bieżącą wodą i osusz. Pozbądź się zdrewniałych końcówek - chwyć obiema rękoma i złam tuż przy końcu.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szparagi. Posól.
Wszystko smaż przez kilka minut, do momentu, aż szparagi zmiękną - im świeższe tym szybciej będą gotowe.
Warzywa przełóż na talerz i polej masłem. Podawaj ozdobione kiełkami np. rzeżuchy lub rzodkiewki.