Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam naleśniki z pysznym farszem ze szpinaku i suszonych pomidorków. Naleśniki są bardzo smaczne i sycące, jak również proste w wykonaniu.
mikser, patelnia, nóż, praska do czosnku,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415131
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2470
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415131
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2470
Składniki
Ciasto na naleśniki; Z mąki, jajek, wody gazowanej, mleka oraz odrobiny soli przygotować ciasto na naleśniki. Oczyszczony, opłukany i pokrojony szpinak włożyć na rozgrzane masło i smażyć do miękkości. Dodać czosnek przeciśniemy przez praskę , pokrojone w paski suszone pomidory oraz śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem solą oraz gałką muszkatołową. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować je twarożkiem. Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i ponownie podsmażyć na gorącym oleju z jednej i z drugiej strony.