Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam naleśniki z pysznym farszem ze szpinaku i suszonych pomidorków. Naleśniki są bardzo smaczne i sycące, jak również proste w wykonaniu.
mikser, patelnia, nóż, praska do czosnku,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7638
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2771
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7638
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2771
Składniki
Ciasto na naleśniki; Z mąki, jajek, wody gazowanej, mleka oraz odrobiny soli przygotować ciasto na naleśniki. Oczyszczony, opłukany i pokrojony szpinak włożyć na rozgrzane masło i smażyć do miękkości. Dodać czosnek przeciśniemy przez praskę , pokrojone w paski suszone pomidory oraz śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem solą oraz gałką muszkatołową. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować je twarożkiem. Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i ponownie podsmażyć na gorącym oleju z jednej i z drugiej strony.