Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przenosimy się na tereny słonecznej Persji, gdzie szpinak z jogurtem są piękną harmonią.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy 250g świeżego szpinaku i smażymy na mały ogniu do zmniejszenia objętości szpinaku (uzyskując efekt zwiędniętych liści). Dodajemy sól i pieprze i całość pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie zawartość patelni przekładamy do miski w której znajduje się 400g jogurtu greckiego i ponownie dodajemy sól i pieprz do smaku. Siekamy wcześniej przygotowaną garść orzechów włoskich i zieloną cebulkę. Dodajemy do miski i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Przygotowana potrawa pysznie smakuje podana na bułce typu ciabatta.