Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przenosimy się na tereny słonecznej Persji, gdzie szpinak z jogurtem są piękną harmonią.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9512
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3036
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6580
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9512
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3036
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6580
Składniki
Trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy 250g świeżego szpinaku i smażymy na mały ogniu do zmniejszenia objętości szpinaku (uzyskując efekt zwiędniętych liści). Dodajemy sól i pieprze i całość pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie zawartość patelni przekładamy do miski w której znajduje się 400g jogurtu greckiego i ponownie dodajemy sól i pieprz do smaku. Siekamy wcześniej przygotowaną garść orzechów włoskich i zieloną cebulkę. Dodajemy do miski i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Przygotowana potrawa pysznie smakuje podana na bułce typu ciabatta.