Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przenosimy się na tereny słonecznej Persji, gdzie szpinak z jogurtem są piękną harmonią.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 325
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28739
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9016
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 325
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28739
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9016
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 756
Składniki
Trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy 250g świeżego szpinaku i smażymy na mały ogniu do zmniejszenia objętości szpinaku (uzyskując efekt zwiędniętych liści). Dodajemy sól i pieprze i całość pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie zawartość patelni przekładamy do miski w której znajduje się 400g jogurtu greckiego i ponownie dodajemy sól i pieprz do smaku. Siekamy wcześniej przygotowaną garść orzechów włoskich i zieloną cebulkę. Dodajemy do miski i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Przygotowana potrawa pysznie smakuje podana na bułce typu ciabatta.