Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowe naleśniki to pyszna i zdrowa propozycja na lekki posiłek lub przekąskę. Mogą być podawane na wiele sposobów, oto moja świąteczna propozycja.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1191
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14789
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 823
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1191
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14789
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 823
Składniki
Szpinak opłucz i osusz. W blenderze lub z pomocą blendera ręcznego zmiksuj liście szpinaku z mlekiem, aż uzyskasz gładką masę. Wymieszaj mąkę, jajka, sól i zmiksowaną masę szpinakową, aż powstanie gładkie ciasto i na końcu cały czas mieszając dodaj olej oraz wrzącą wodę. Na patelni rozgrzej olej i smaż cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron.
W osobnej misce rozgnieć twaróg i wymieszaj z majonezem. Złóż naleśniki w trójkąty i ułóż na półmisku, na którym będziesz podawać. Jajka pokrój na połówki lub ćwiartki. Na wierzch rozłóż twaróg, jajka, pomidorki koktajlowe, rzeżuchę, polej majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Danie możesz posypać listkami natki pietruszki oraz niewielką ilością szczypiorku.