Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szwedzkie klopsiki zawsze nam smakują najlepiej kiedy jest zimno. Podaję je z brokułami albo kisozną czerwoną kapustą.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15508
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15508
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na łyżce oleju. Wystudzić. Mięso umieścić w misce. Kajzerkę porwać na mniejsze kawałki i zalać śmietanką na kilka minut a następnie dodać do mielonego mięsa. Dodać resztę składników i wymasować. Zwilżoną dłonią formować małe pulpeciki. Rozgrzać olej z masłem i smażyć na rumiano. Można też upiec je w piekarniku w 190 stopniach C ok. 30 minut. Podawać według uznania.